League of Legends European Championship playoffs in zicht

De laatste speeldagen van de Europese League of Legendscompetitie zijn in zicht en het wordt spannend voor de laatste playoff-tickets.

De playoffs is het laatste deel van de competitie en vormt het einde van de Spring Split. De vier beste teams strijden in een knockout-competitie voor de titel van de eerste helft van het jaar. Het is deze keer razendspannend omdat de top vier nog helemaal omgegooid kan worden na het laatste speelweekend.

De stand is als volgt, G2 esports staat op kop maar heeft zwakte getoond in de tweede helft van deze Split door maar liefst drie keer te verliezen. Toch wordt verwacht dat de 'supervillains' het zonder al te veel moeite tot de playoffs gaan halen.

Too close to call

Vanaf nummer twee tot en met zeven ligt het eigenlijk nog dicht bij elkaar, zowel Splyce, Team Vitality als Origen hebben tien overwinningen geboekt. Dat zijn respectievelijk de nummers twee tot en met vier. Maar Fnatic, Schalke 04 en Misfits staan daaronder met respectievelijk negen, acht en zeven overwinningen, we moeten ook SK Gaming niet vergeten met ook zeven wins.

Dat betekent dat het komende weekend gaat bepalen wie de drie overige teams zijn die de playoffs gaan spelen. Als we naar het programma kijken zien we dat een paar wedstrijden extra belangrijk zijn, Misfits tegen Splyce wordt bijvoorbeeld een échte zespuntenwedstrijd. De Britten moeten winnen om nog kans te maken op de playoffs, op zaterdag nemen ze het vervolgens op tegen G2 esports.

Fnatic moet het ook laten zien dit weekend, de regerend kampioen neemt het eerst op tegen G2 en vervolgens tegen Splyce. Rekkles, Bwipo, Broxah en co zullen twee overwinningen moeten halen om een plekje te verzilveren, maar gezien de laatste optredens gaan ze met zelfvertrouwen het weekend in. Bwipo blonk meermaals uit in de toplane en ook de nieuwe midlaner Nemesis komt steeds meer tot zijn recht.

Ten slotte verwachten we dat Team Vitality zich weet te nestelen in de top vier, hun programma is tegen exceL en vervolgens SK Gaming.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke978 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.