Cover-afbeelding

League of Legends: Eerste blik op nieuwe champion Quiyana

Quiyana is de nieuwe champion in League of Legends en Riot Games onthulde de eerste blik op de Empress of Elements, een agressieve assassin.

Afbeelding voor artikel League of Legends: Eerste blik op nieuwe champion Quiyana

Quiyana, Empress of Elements wordt de nieuwste champion in Riot Games MOBA, League of Legends. Ze wordt een agressieve assassin die alle elementen uit Runeterra ter beschikking heeft, we weten nog niet zeker of ze een Attack Damage-assassin wordt of een Ability Power-assassin.

Afbeelding voor artikel League of Legends: Eerste blik op nieuwe champion Quiyana

Er werd al een eerste Champion Teaser onthuld waarin te zien is dat Quiyana een cirkelvormig wapen meedraagt, dat lijkt op de boemerang van Sivir, met alle elementen die er omheen zweven/ in zitten. Als we ons de roadmap nog herinneren die Riot Games aan het begin van het nieuwe seizoen uitbracht, kan dit de aangekondigde AD-assassin worden.

De beschrijving luidde toen al “Deze champion neemt je mee naar de jungles van Runeterra waar een gloednieuwe factie leeft, verborgen voor de rest van de wereld. Deze assassin heeft alle elementen die ze nodig hebben om de omgeving op slimme en vernuftige manieren te manipuleren.” De 'gloednieuwe' factie doelde op Ixaocan.

Afbeelding voor artikel League of Legends: Eerste blik op nieuwe champion Quiyana

Wanneer komt Quiyana, Empress of Elements uit? Als we ons baseren op de vorige champion release in de vorm van Yuumi, the Magical Cat, duurt het zo'n 19 dagen voordat de champ wordt uitgebracht na de release van de teaser. Dat is uiteraard geen gegeven feit en het blijft een indicatie, wel verwachten we dat de Empress deze maand nog aan de champion poule wordt toegevoegd.

Check ook de rework van Mordekaiser met zijn nieuwe, iconische ultimate en lees welke twee champions een volgende rework krijgen van Riot Games.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1131 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.