Cover-afbeelding

League of Legends: Akali is weer helemaal terug getuige MSI

Akali is weer terug in de meta voor het Mid Season Invitational 2019, de champion werd eerder dit jaar nog zo hard generfd dat ze onspeelbaar was, maar is weer een sterke midlaner.

Het Mid Season Invitational-toernooi van dit jaar is in volle gang met de groepsfase, teams uit de hele wereld zijn naar Vietnam en Taiwan afgereisd om zich met elkaar te meten. We hebben uit vier dagen competitie een soort meta kunnen zien ontstaan en daar is wel één opvallende naam bij, Akali.

Afbeelding voor artikel League of Legends: Akali is weer helemaal terug getuige MSI

De AP assassin heeft de afgelopen patches steeds buffs en nerfs gekregen die haar van S-tier naar B-tier gooiden en weer terug. Nu lijkt het er echter op dat de rust rondom Akali is teruggekeerd en dat ze precies op de plek is die Riot Games voor haar in gedachten heeft, namelijk erg sterk maar niet makkelijk te besturen.

Op het MSI-toernooi hebben we de recentelijk herwerkte champion al in verschillende lanes teruggezien, top en midlane vooral. Ze is een uitstekende solo laner omdat ze genoeg sustain en damage heeft om tegenhangers te slim af te zijn. Bovendien is ze ontzettend gevaarlijk wanneer ze level 6 heeft gehaald met haar dubbele dash op haar ultimate. Maar hoe komt het nu dat ze op MSI zo een prioriteit is gebleken?

Afbeelding voor artikel League of Legends: Akali is weer helemaal terug getuige MSI

Drafts op MSI 2019 zijn een tactisch steekspel gebleken waarbij veel teams belang hechten aan de zogenaamde flex-picks, champions die in verschillende lanes terecht zouden kunnen komen. Denk dan aan een Irelia, Ryze of Jayce bijvoorbeeld. Daardoor worden bans ook doelgericht op sommige van die champions gemikt waardoor Akali ineens ook bij het rijtje gaat horen. Ze is namelijk precies wat de eerstgenoemde champions zijn, een goede splitpusher, sterk in 1v1-duels en ze heeft bovendien assassination-potentieel.

Geef Akali aan een mechanische god, zoals er zo veel van zijn op het Mid Season Invitational, en het is een van de krachtigste wapens in de game. We zijn benieuwd of er meer bans worden besteed aan Akali tijdens de halve finales van het toernooi. Lees hier alles over Yuumi, the Magical Cat en de nieuwste League of Legends champion.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1139 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.