Cover-afbeelding

League of Legends: Aatrox krijgt flinke rework

Riot Games heeft aangekondigd dat Aatrox een flinke rework krijgt voor League of Legends, de toplaner is nog steeds te sterk na zijn nerfs.

Aatrox blijkt een lastige puzzel als het gaat om zijn balancering, de toplaner kreeg afgelopen jaar nog een volledige rework maar is sindsdien een lastig dossier gebleken voor de ontwikkelaar. De champion heeft een enorme prioriteit in pro play en wordt zelfs geflext tussen de toplane, midlane en jungle.

Balans in esports en solo queue

Het doel van de komende patch is om Aatrox te balanceren in de esportscompetities maar hem wel sterker te maken in solo queue, waar zijn winrates de laatste tijd omlaag gaan. Dat doet Riot Games door zijn ultimate te nerfen, het gaat er namelijk om dat de champion te sterk is tijdens een “gecoördineerde tower dive”.

Afbeelding voor artikel League of Legends: Aatrox krijgt flinke rework

Patch 9.9 gaat hem op deze manier veranderen:

E: Umbral Dash: Krijgt weer twee stacks om te casten, een dubbele dash is dus weer mogelijk. De Cooldown tussen casts gaat van 3 seconden naar 1.

R: World Ender: Verkorte cast time van 0.5 naar 0.25 sec. Revive Self Slow van 25% naar 99%. Revive Heal van 10-50% naar 30% Max HP.

Nieuw: World Ender Feart tegenstanders, Aatrox revivet alleen wanneer hij een takedown heeft tijdens zijn World Ender en Takedowns verlengen de World Ender met 5 seconden.

Check hier onze Aatrox Guide, de rework die de champion krijgt wordt waarschijnlijk pas mid mei ingevoerd wanneer het Mid-Season Invitational-toernooi voorbij is.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1073 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.