Cover-afbeelding

Kritiek op Fortnite leidt pro's naar Apex Legends

De Hand Cannon en vliegtuigen blijven pijnpunten voor professionele Fortnite-spelers, streamers of esporters.

Beroemde streamers, pro-spelers of andere content creators zijn Fortnite een beetje zat en dreigen zelfs om over te stappen naar andere games in het genre als het niet snel beter gaat. Het probleem? Ongebalanceerde wapens en voertuigen en te veel verandering in een te korte tijd.

Overstappen?

Onder meer TSM_HighDistortion was erg vocaal in zijn frustratie, zo tweette hij: “Geen Fortnite totdat de Desert Eagle (Hand Cannon red.) naar de Vault is gestuurd!”. Zo gezegd, zo gedaan want de populaire streamer was vervolgens Apex Legends aan het streamen in plaats van Fortnite.

Andere pro's en streamers kwamen snel met hun eigen klachten aan het adres van Epic Games, zo stuurde Team Liquid's Vivid de volgende boodschap de wereld in: “Fortnite is zo saai, het is niet eens een battle royale. Het is letterlijk 'krijg een desert eagle of wordt geramd door mijn vliegtuig' simulator. ELKE. GAME. WEER.”

Geen woorden maar daden

Of veel mensen daadwerkelijk gaan overstappen naar de populaire game van Respawn Entertainment is nog maar de vraag. Dat die nieuwe battle royalegame in trek is, is wel zeker. Binnen de acht uur werd de kaap van één miljoen spelers gehaald, Fortnite had daar een paar dagen voor nodig. Ook werd meteen een toernooi aangekondigd voor Apex Legends, Twitch Rivals gaat ermee aan de slag.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1139 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.