Invictus Gaming rekent af met Fnatic in finale Worlds

Het is gebeurd, de League of Legends-finale op de Worlds 2018 in Zuid-Korea zijn gespeeld. Winnaar? Het veel sterkere Invictus Gaming.

De hype was enorm rond de unieke finale van Worlds 2018, aan de ene kant had er nog nooit een team uit de LPL (de Chinese competitie) gewonnen en aan de andere kant had Fnatic sinds Season 1 geen titel meer gepakt. De verschillende 'upsets' in de aanloop naar de finale maakten voorspellingen lastig en verwachtingen grillig.

Hype is real!

De best-of-five-reeks ging iets na negenen van start ten midden van het Munhak Stadium in Incheon voor een kleine 50 duizend man. Fnatic vol met hoop, Invictus met de vastberadenheid. Na een half uurtje was het echter al klaar, IG speelde Fnatic van de mat met hun eigen, agressieve en dominante, spel.

Het viel op dat Ning de carry was bij de Chinezen, waar iedereen voor de game sprak over de toplaner Theshy en de midlaner Rookie, popte Ning helemaal op zijn Camille. Fnatic gebruikte nooit een ban om de jungler van zijn beste champion af te houden en daar maakte de IG-jungler graag gebruik van. Caps en Broxah werden dusdanig uit de game gehouden dat Bwipo het zwaar kreeg in de toplane, hij werd bijna gefarmd voor de kills.

Werk aan de winkel

Game twee moest anders voor de Europeanen, en de draft van Fnatic weerspiegelde dat. Een duidelijke late-game compositie met Azir in de midlane en Ezreal bot moest balans brengen tussen de twee teams. Dat gebeurde echter niet. Bwipo was het slachtoffer van gank na gank en ging maar liefst 8 keer dood.

De derde game werd zonder Bwipo top gespeeld. Zijn collega, sOAZ, trad aan om de rust in het team te krijgen. De jonge Belg had het in de afgelopen twee games zwaar te verduren gehad door de samenwerking tussen TheShy en Ning. Het mocht echter niet baten, Invictus Gaming walste weer over de Europeanen heen en verdiende terecht de overwinning.

Dit is de eerste keer in de geschiedenis van League of Legends esports dat een Chinees team, uit de LPL, de Summoner's Trophy omhoog mag tillen. Gefeliciteerd Invictus Gaming, geniet van de vakantie want Spring Split staat bijna voor de deur.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke781 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.