Cover-afbeelding

IEM Sydney wordt gewonnen door Team Liquid

Team Liquid heeft het Intel Extreme Masters-toernooi in Sydney gewonnen, daarmee sleept de organisatie de eerste grote titel van 2019 binnen.

Sydney vormde het strijdtoneel voor het nieuwste IEM-evenement in de vorm van een Masters-toernooi Counter-Strike: Global Offensive. Zestien van de beste teams ter wereld reisden af naar Australië om te proberen het leeuwendeel van de prijzenpot van 100,000 dollar in ontvangst te nemen.

Team Liquid heeft zich van beginsafaan als dominante factor onderscheiden in de competitie en is als een stoomtrein naar de finale gewalst. Astralis, de aartsvijand van TL, reisde niet naar Australië en daar heeft Liquid van weten te profiteren. In een spannende finale tegen Fnatic moest de Noord-Amerikaanse organisatie het laten zien. In de best of five-reeks wist Fnatic steeds te antwoorden op het goede spel van Team Liquid, met een 3-2 uitslag werd het team uiteindelijk de winnaar van de Major.

FaZe Clan had te maken met immigratieproblemen waardoor stand-ins afreisden naar Sydney voor de competitie, ook kan je hier lezen waarom Astralis het beste team van het afgelopen jaar is gebleken.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1139 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.