Cover-afbeelding

Heeft Apex Legends esportspotentieel?

De populariteit van Respawn Entertainment's nieuwe game is niet te onderschatten, maar heeft Apex Legends ook esportsmogelijkheden?

Apex Legends is de laatste battle royalegame alleen speel je deze game altijd in een squad van drie heroes. Elk personage heeft unieke krachten zoals we kennen van League of Legends of Rainbow 6: Siege, dat maakt dat de tactiek per game kan verschillen. Dat element geeft meteen een strategische lading aan de game die vooral in competitief aspect goed tot zijn recht kan komen.

Afbeelding voor artikel Heeft Apex Legends esportspotentieel?

De squads zijn klein waardoor er goed nagedacht moet worden over welke compositie je wil spelen per game, ook moet je in team gaan bepalen waar je wil landen. We hebben gezien dat bij andere games in het genre de competitieve tak snel kon uitgroeien tot een echte esport, Fortnite houdt de verschillende 'Royale'-competities en PUBG is al langer een competitieve teamsport.

Afbeelding voor artikel Heeft Apex Legends esportspotentieel?

Toch is het nog wachten op de cijfers van de komende weken en maanden, want de waan van de dag kan een beeld nogal verdraaien. Bij Call of Duty: Blackout werden er records gebroken qua kijkcijfers op Twitch, maar een échte competitie blijft nog uit.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1107 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.