Cover-afbeelding

Hearthstone's nerfs hebben Shamanen hard geraakt

Blizzard voerde afgelopen week een update door die een aantal klassieke kaarten heeft generfd, daar viel ook Flametongue Totem onder en dat maakt Shamanen onspeelbaar.

Shaman-nerfs zijn schering en inslag sinds de te sterle Shudderwock Shaman-strategie, sindsdien hebben spelers van de totem-class nog succes gekend met Even Shaman. Dat is nu echter voorbij, omdat Flametongue Totem drie mana kost in plaats van twee.

Afbeelding voor artikel Hearthstone's nerfs hebben Shamanen hard geraakt

Eén kaart generfd is wellicht niet zo erg, kan je denken, maar deze totem was broodnogig in het deck om niet hopeloos op achterstand te komen in de early game. De kaart functioneerde namelijk als buff-kaart die je andere, goedkope minions meer waarde kon verschaffen. Net als je Basic Totems trouwens. Naast Flametongue, zijn er geen 2-cost-kaarten die die taak kunnen overnemen, daardoor boet je een heleboel kracht in, vooral in het begin van een game.

Afbeelding voor artikel Hearthstone's nerfs hebben Shamanen hard geraakt

Er komt wel een nieuwe uitbreiding aan, samen met de nieuwe rotatie voor Standard-mode. Wellicht hebben de updates daar iets mee te maken en zien we Shamanen weer terug in de meta in april.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1095 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.