Hearthstone nerfs raken Even Paladin en Warlock

De sterkste Hearthstone-decks leunen hevig op een paar aantal kaarten. Vijf daarvan worden na de komende HCT-toernooien generft, de Warlock en Paladin krijgen het zwaarste te lijden.

Update 9.1 wordt na de Hearthstone Championship Tour ingevoerd. Zes kaarten worden aangepast, vijf voor standard-mode en eentje voor de wild-variant, de nerfs raken vooral de meestgespeelde decks van dit moment.

Standard veranderingen

De Even Paladin gaat een hele sterke 4-drop kwijtraken, Call to Arms wordt duurder en gaat van 4 naar 5 mana. Dat maakt de kaart niet meer speelbaar voor het archetype dat zich berust op even kaarten. Hij wordt wel speelbaar voor de Odd Paladin, maar dat blijkt geen probleem te zijn voor Blizzard.

Daarnaast wordt de Warlock ook aangepakt, de 1-drop Dark Pact gaat slechts de helft healen dan eerst. Dus in plaats van de 8 health, genees je je nu voor 4 hp. Ook de Posessed Lackey wordt duurder, in plaats van 5 mana gaat hij 6 mana kosten, dat remt de Cubelock een beetje af die momenteel onverslaanbaar lijkt op de ladder.

Priests en Druids zullen het jammer vinden dat de Spiteful Summoner van 6 naar 7 mana gaat waardoor je de sterke synergie met de dure spells zoals Mind Control of Ultimate Infestation iets langer op zich laat wachten.

Ten slotte moet de Rogue een verzwakking te verduren krijgen. Als je de Quest Rogue speelt krijg je in plaats van 5/5's nu 4/4-stats voor al je minions. Ookal wordt Rogue minder en minder gespeeld is dit een eerlijke nerf omdat de strategie weinig counters kent. Bovendien zijn 1-cost kaarten voor 4/4 stats nog steeds erg sterk.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke781 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.