Halve finalisten ESL Championship League of Legends bekend

Het reguliere winterseizoen van de ESL Dutch Winter Championship 2018 zit erop. De halve finalisten zijn bekend en gaan het tegen elkaar opnemen voor een plek in de finale die op Bright Day gespeeld wordt.

De top vier bestaat, in volgorde, uit: Team Echo Zulu, ToxicFalcons, Team Arcade en Team Legion. Wij zijn onder de indruk van de overmacht die Team Echo Zulu uitstraalde tijdens elke speeldag, het team is ongeslagen tot de halve finale gekomen en wordt dan ook gezien als kandidaat finalist en zelfs als favoriet voor de titel.

De ToxicFalcons hebben ons positief verrast. In een competitie met zo veel nieuwe teams is het geweldig om één van die nog onbekende teams goed te zien presteren. Met slechts twee losses hebben de ToxicFalcons laten zien dat ze de halve finale verdienen, er staat nog één best-of-five in de weg voor een spot op de finale.

Iedereen maakt kans!

Team Arcade eindigt knap als derde voor Team Legion dat NootNoot Esports achter zich heeft weten te houden. Verrassend halen mCon Esports en, alweer, New Dynasty het niet tot de knockoutfase van het toernooi. We kunnen dus stellen dat de esportsscene in Nederland niet wordt gedomineerd door bestaande organisaties, iedereen maakt kans!

De halve finales gaan gespeeld worden tussen Team Echo Zulu en Team Arcade, de andere finalist komt uit de wedstrijden tussen ToxicFalcons en Team Legion.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke781 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.