Forza Racing Championship kondigt het openingsseizoen aan

Goed nieuws voor alle racefanaten, Forza begint aan het eerste seizoen van de Forza Racing Championship.

In 2016 werd het idee van de competitie opgezet en nu, twee jaar later is het zo ver. Het idee is dat er in twee Series geracet wordt, op 29 augustus is serie 2 van het ForzaRWC afgesloten. De deelnemers maken zich nu klaar voor de volgende ronde in het evenement.

Gezonde evolutie

In Mexico wordt er namelijk twee dagen lang gestreden voor 75.000 dollar. In totaal doen er 36 coureurs mee waarvan de top 24 doorgaat naar het slotstuk van de competitie. In Londen wordt er van 20 tot 21 oktober geracet voor een kleine 100.000 dollar in de Gfinity Esports Arena.

Opvallend is dat Forza een samenwerking met Mixer verkiest boven Twitch. Mixer is een streamdienst van Microsoft die alle ForzaRWC zal gaan uitzenden. Via die dienst kunnen kijkers stemmen op hun favoriete coureur en dergelijke, er wordt wel samengewerkt met Twitch. Je kan namelijk in-game prijzen verdienen als je met je Twitch-account kijkt naar het evenement.

Nieuwe esport

Dit is zeker een competitie om te volgen, alleen al dat Forza de opzet meer in eigen huis wil houden en het presenteert als een ervaring en niet zo zeer als een competitie houdt de interesse hoog.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke886 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.