Cover-afbeelding

Fortnite: Winter royale is populairder in NA dan EU

Afgelopen weekend zijn de Europese finales gespeeld van Fortnite’s Winter Royale-toernooi. Maar een groot publiek werd niet bereikt.

De match die op zaterdag live werd uitgezonden had een gemiddelde van 73.950 ‘concurrent viewers’ en een top van 86.690. Dat klinkt goed, zeker voor een Europees toernooi. Alleen zijn deze nummers weinig als er gekeken wordt naar de Noord-Amerikaanse toernooien.   

Afbeelding voor artikel Fortnite: Winter royale is populairder in NA dan EU

Wat de boosdoener kan zijn in dit ‘kijkersgat’ is de aard van Fortnite. Op Amerikaanse toernooien worden de nodige opvallende streamers en influencers uitgenodigd om deel te nemen aan het toernooi. Deze streamers en influencers nemen een flink deel van hun kijkers met zich mee omdat ze vaak de deelname zelf mogen streamen. Dat leidt tot lagere cijfers op het Fortnite-kanaal zelf, maar de totale kijkersaantallen stijgen.

Op 11 en 12 december worden de finales gespeeld voor het Noord-Amerikaanse Winter Royale-toernooi. Afgelopen weekend wist de 19-jarige Fransman Clément 'Skite' Danglot de Europese versie te winnen. Lees hier wat seizoen 7 te bieden heeft.     

  • 95 artikelen

    Esports noob tweede klas. Fortnite en Tom Clancy dilettant.