Cover-afbeelding

Fortnite nerft Baller en brengt Flint-Knock Pistol net als Impact Grenade

Fortnites laatste patch introduceert het Flint-Knock Pistol in de battle royale van Epic Games, nerft de Baller en brengt Impact Grenades terug uit The Vault.

Patch 8.11 was een stuk mysterieuzer dan Epic Games gebruikelijk doet omtrent de updates, we kregen teasers van het Flint-Knock Pistol in de vorm van fotos en eerder haalde de ontwikkelaar The Baller al uit de game, maar daar bleef het bij.

Afbeelding voor artikel Fortnite nerft Baller en brengt Flint-Knock Pistol net als Impact Grenade

Het nieuwe wapen zit nu dan écht in de game en is ontzettend krachtig gebleken. Het Common en Uncommon wapen doet niet de meeste schade in de game, maar is tactisch te gebruiken doordat het de tegenstander 'knockbackt' na impact. Van dichtbij doet het wapen wel degelijk schade, maar ver weg is het weinig waard.

We vertelden eerder al dat The Baller voor dataverzameling uit de game werd gehaald, maar het item is alweer terug, zij het na een nerf. Kritiek uit de community heeft geleid tot een halvering van de spawn-ratio van het voertuig.

Afbeelding voor artikel Fortnite nerft Baller en brengt Flint-Knock Pistol net als Impact Grenade

Ten slotte maakt de Impact Grenade zijn terugkeer, dat heeft ook te maken met de kracht die voertuigen hebben in-game. De damage van de granaat is met 344% verhoogd tegen voertuigen, een welgemikte Impact Grenade kan het einde betekenen van een vijand in The Baller.

Ook komt er weer een in-game-toernooi naar de game toe, The Blackheart Cup wordt komend weekend gespeeld. Daarnaast zijn er verschillende theorieën over de helikopter die over de map heen vliegt.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1073 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.