Cover-afbeelding

Fortnite krijgt Proximity Grenade Launcher en Storm Flip Nerf

Fortnite krijgt een update in patch 9.21 waarbij de Storm Flip wordt generfd en het nieuwe Proximity Grenade Launcher als wapen door Epic Games.

Na de enorme update 9.20 die Epic Games vorige week lanceerde voor Fortnite, komt er nu een kleinere die een aantal balanceringen moet brengen. Zo is de Storm Flip generfd en ook de ratio van loot over de map is aangepast.

Het nieuwe item is echter de Proximity Grenade Launcher, een granaatwerper die projectielen schiet die ontploffen wanneer ze in de buurt van een vijand komen. Het wapen wordt beschikbaar in een Epic en Legendary-varianten en gebruikt Explosive Rounds als munitie. Dit staat in de beschrijving van de Launcher:

Semi-Automatic. Uses Rocket Ammo. Holds 2 Explosive Rounds. Rate of Fire: 0.65 shots per second. Player Proximity Radius: 250 units (about half the width of a tile). Explosion Radius: 300 units (about 60% of the width of a tile). Explosion damage: Player: 67/70 Environmental: 131/138 Reload Speed: 2.8s/3s Projectiles explode automatically after 10s or if it has nearly come to a stop.

Flip de Storm

De Storm Flip krijgt op aanvraag van de pro-spelers een nerf, eerst was het item namelijk net zo sterk als de storm. Dat betekent dat naarmate de game langer duurt, het item ook sterker wordt en volgens Epic Games is dat een 'undesirable effect' oftewel een ongewenst effect. Nu doet het item steeds 5 damage per seconde en is het een stuk zeldzamer dan eerst.

Lees hier ook alles over het Hurde Rush-evenement als LTM en bovendien werd de laatste kwalificatiematch voor de Fortnite World Cup uitgesteld op aanvraag van een aantal pro-spelers.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1131 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.