Cover-afbeelding

Fortnite krijgt kritiek van pro's op esports

Fortnite-pro's uitten kritiek op de stand van zaken in de game voorafgaand aan de Fortnite World Cup waar 30 miljoen dollar de prijzenpot is.

De kritiek op competitief Fortnite blijft aanhouden, verschillende spelers hekelen de willekeurigheid in de game en wijzen dat aan als dooddoener voor esports. Eerder klaagde Poach van Team Liquid al over de 'RNG'-factor die meermaals zorgt voor een death of kill.

“Te veel deaths zijn het gevolg van oncontroleerbare zaken wat de competitieve integriteit compleet negeert”, aldus Poach via zijn Twitter. Die willekeurigheid zit hem in de wapens, niet alleen de beschikbaarheid ervan, maar ook de balancering ervan. Vaak genoeg komt een nieuw item uit voordat een toernooi begint waardoor spelers zich er niet op kunnen voorbereiden.

Hoe Epic Games om zal gaan met de aanhoudende kritiek is nog niet bekend, maar het lijkt erop dat een soort 'vaste omgeving' voor competitieve toernooien een eerste stap kan zijn. De nieuwe St Patrick's Day-content is al gelekt voor Fortnite en ook zijn er gloednieuwe items te gebruiken in de game.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1104 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.