Cover-afbeelding

FIFA 19: Team Gullit contracteert Nederlands esportstalent

Het FIFA-team van Ruud Gullit, Team Gullit, heeft een nieuw talent aan het spelersroster toegevoegd. Jens van der Flier gaat tenminste twee jaar bij het team spelen.

De zeventienjarige Jens van der Flier wordt een 'supertalent' genoemd en tekent nu zijn eerste contract bij de FIFA-academy, Team Gullit. Hij is beter bekend als JensvdFlier en eindigde al meerdere keren in de top 100 van FIFA-spelers over heel de wereld. Bovendien deed hij al mee aan kwalificaties voor internationale toernooien.

Ruud Gullit zelf gaat in op de nieuwe aanwinst en wat dat betekent voor zijn academy: “Doorstroom vanuit de community is belangrijk voor ons, Jens schreef zich bij de lancering al in voor Team Gullit en heeft bewezen dat hij meekan met de wereldtop”, zegt de oud-middenvelder.

Begin vorig jaar werd Team Gullit gelanceerd als eerste onafhankelijke FIFA-academy, momenteel zitten Nederlanders Floris Jorna (20), Julian van der Berg (19), Dani Visser (17), de Braziliaanse Henrique Lempke (18) en de Zweedse Olle Arbin (17) bij het team.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1073 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.