ESL Dutch Championship: TeamEchoZulu verdedigt koppositie

De derde speeldag in het ESL Dutch Championship League of Legends is voorbij en we hebben een echte topper gezien. Dé wedstrijd van de dag ging tussen nummer één Echo Zulu en nummer twee ToxicFalcons.

De openingswedstrijd werd gespeeld tussen New Dynasty en NootNoot esports. We zagen een ban van Karthus en Urgot aan de kant van ND. Toplaner YallaSafSaf maakte al indruk op die Urgot en de 'cheesy' strategie met Karthus mid voor DrCoiss werd voorkomen.

Bekijk ESL Dutch Championship - CS:GO group stage week 2 van ESL_Benelux op www.twitch.tv

DrCoiss kwam wel met een erg sterke midlane performance op Oriana. Het was de Vayne van ItzMeLunar die hard kon carryen naarmate de game langer duurde. NootNoot heeft de game gewonnen door in de teamfights uitstekend te presteren. Het team pakt de tweede winst in de competitie, New Dynasty zakt meer en meer de afgrond in.

Het Hoofdevenement

Voor de topper van de avond nam ToxicFalcons het op tegen Team Echo Zulu. In een gelijkopgaande game hebben we kunnen genieten van twee van de beste teams die we in de Benelux hebben. Na een vroege voorsprong van TF wist EZ langszij te komen maar het getouwtrek hield niet op. Beide teams hadden genoeg opties voor een sterke lategame, na twintig minuten was de stand weer zo goed als gelijk.

Naarmate de game vorderde werd het duidelijk waarom Team Echo Zulu als beste van de competitie wordt gezien, de micro plays waren beter dan die van ToxicFalcons die op hun beurt indruk maakten. Uiteindelijk wist EZ de winst te pakken. Tent maakte indruk op de Nidalee maar de toplane met Alois op zijn Camille was ook erg sterk.

Strijd der puntelozen

De derde game van de avond ging tussen Damage Incorporated en Team Legion, beide teams hadden nog niets gewonnen en zullen dus graag de eerste punten binnen willen slepen. Het bleek een stomp te worden voor Team Legion dat met midlaner Yikes, die snowballde naar een 8-1-1 score, niets te vrezen had voor DI. Binnen 25 minuten was het voorbij met een 15k gold lead voor LGN dat een prima game speelde.

De afsluiter van de dag ging tussen mCon esports en Team Arcade. TA wist de midlane van mCon compleet uit de game te houden, Dragflick speelde met zijn Ahri een goede pot net als Hachiman die met Urgot de toplane onveilig maakte. De jungle en midlane van mCon konden niets doen op de carries die ze hadden gekozen waardoor het een duidelijke overwinning werd in 25 minuten voor Team Arcade.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1062 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.