Cover-afbeelding

Edivisie krijgt vorm na speeldag drie

De Edivisie is helemaal opgestart na drie speelronden, Ajax gaat aan de leiding in groep A, PSV in groep B en Pec Zwolle in groep C.

In de huidige opzet van de Edivisie, de Eredivisie van FIFA 19, zijn de achttien deelnemende teams verdeeld in drie groepen. In de groepsfase plaatsen de nummers één en twee zich direct voor de knockoutfase, na de derde speelronde wordt de top gevormd.

Afbeelding voor artikel Edivisie krijgt vorm na speeldag drie

In groep A staat Ajax op de eerste positie gevolgd door ADO den Haag, dat slechts één punt minder heeft. Ook de nummer drie, Heracles Almelo, kan nog in de buurt komen. De tickets naar de volgende ronde zijn nog zeker niet vergeven, VVV Venlo zal zich willen bewijzen na een paar pijnlijke verliezen.

Groep B wordt gekenmerkt door PSV's strijd met FC Groningen om de eerste plek, beide teams staan op negen punten en de nummer drie, Willem II, heeft er slechts zes. Heerenveen, AZ en NAC moeten zich herpakken als ze nog iets willen in de competitie.

Afbeelding voor artikel Edivisie krijgt vorm na speeldag drie

Ten slotte staat Pec Zwolle aan kop in groep C, anders dan in andere groepen hebben de Zwollenaren een comfortabelen voorsprong van vijf punten op de achtervolger, De Graafschap. Het zijn de plekken twee tot en met vijf die razendspannend blijken, al die teams hebben vier punten.

Komende week wordt speelronde vier gespeeld van de Edivisie, wat is jouw voorspelling voor de groepswinnaars?

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1107 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.