Cover-afbeelding

Dota 2's Auto Chess mod heeft eigen game genaamd DOTA Underlords

De Auto Chess-mod die ongekend populair werd in DOTA 2 heeft een op zichzelf staande game gekregen van Valve, DOTA Underlords is speelbaar op Steam.

Schaken voor gevorderden

DOTA 2 is een populaire MOBA, Multiplayer Online Battle Arena-game, maar heeft een wellicht nog populairdere mode: Dota Auto Chess. De mod werd nu uitgebracht als een op zichzelf staande game die gratis te spelen is via Steam.

Auto Chess lijkt de laatste hype te zijn in de gameïndustrie, zo stapt Riot Games met League of Legends met Teamfight Tactics in de boot. DOTA 2 is de innoveerder van deze mode die al veel terug te vinden is op streamdiensten zoals Twitch.tv.

Een auto chess-game is een strategisch spel waarbij spelers omstebeurt monsters op elkaar afsturen, je wint een ronde wanneer je nog troepen hebt staan als de tegenstander verslagen is. Per ronde is er geld te verdienen dat je kan herinvesteren in je troepen. Aan het begin van een nieuwe ronde kan je namelijk kiezen tussen een aantal personages die je kan inhuren, drie keer een personage levelt het oorspronkelijke personage op.

Eerder lekte ViCi Gaming de data al voor The International 2019, ook kan je hier zien hoe de OpenAI het opneemt tegen OG.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1139 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.