Cover-afbeelding

Dota 2: OpenAI veegt de vloer aan met OG

OpenAI heeft de vloer aangeveegd met OG in een demonstratiegame Dota 2, het was wel duidelijk dat de Artificiële Intelligentie geleerd had van eerdere verliespartijen.

Het is niet de eerste keer dat een AI het tegen een professioneel gameteam opneemt en vaak is StarCraft de game, nu is het echter OpenAI dat het in Dota 2 opneemt tegen OG. Die AI nam het eerder al op tegen paiN Gaming tijdens The International 2018, toen wisten de Brazilianen te winnen en daarna versloeg een Chinees superteam de AI ook.

De OpenAI heeft echter geleerd van het verlies van de beste teams ter wereld en een jaar later stond het tegenover de kampioen van de TI8, OG. In een best of three-reeks nam het menselijke team het op tegen de computer, het bleek echter dat de AI in de teamfights sterker was en met een paar goed-getimede backs voordeel wist te halen.

Ook bleek de AI capabel om van positie en rol te wisselen en zelfs verschillende strategieën kan gebruiken en daarvan kan afstappen in een game. Na twintig minuten was het de AI die zegevierde in de eerste game. Dat is voor het eerst dat een AI van een professioneel esportsteam wint in een live-setting.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1139 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.