Dit betekent de transfer van Cristiano Ronaldo voor Juventus in FIFA 19

FIFA 19 komt eraan en de transfermarkt is in volle gang. Naast de nodige nieuwe features brengt FIFA 19 natuurlijk de volledig vernieuwde selecties. Een van de grootste verrassingen deze transferperiode is en blijft ongetwijfeld de overgang van Cristiano Ronaldo naar Juventus. Daarom zetten we voor jou de gevolgen op een rijtje van een van de grootste transfers van de afgelopen tijd en hoe zich dat vertaalt in FIFA.

De selectie van Juventus gaat verder op de schop
Hoewel Juventus de financiën prima op orde heeft betekent de komt van Cristiano dat er veel kan veranderen binnen de selectie van de Italiaanse grootmacht. Een van de gevolgen lijkt het vertrek van Gonzalo Higuain te gaan zijn. Omdat ook Ronaldo een dagje ouder wordt lijkt hij zich meer en meer te focussen op de positie van centrumspits. Dit heeft voor de Portugees voordelen omdat hij dan geen last heeft van de minder wordende explosiviteit. Omdat Higuain geen speler is voor de bank lijkt hij op de transferlijst te staan en Chelsea schijnt vergaande interesse te hebben in de Argentijn. Naast de Argentijn denkt Chelsea aan het halen van Daniele Rugani, een belangrijk verdedigend talent van Juve. Hiervoor in de plaats zou Diego Godin moeten komen die door een transferclausule van twintig miljoen op te halen zou moeten zijn.

Behalve de komst van Ronaldo zijn er binnen de club uit Turijn nog een aantal belangrijke veranderingen gaande. Zo is icoon Gianluigi Buffon vertrokken naar PSG en haalde Juve als vervanger Mattia Perin. Een andere positie waarvoor een jongere versterking is de rechtsachter. Lichtsteiner vertrok transfervrij naar Arsenal en maakte plaats voor talent João Cancelo. Ondanks de alleenheerschappij die Juventus al een tijdje heeft in de Serie A wordt er dus wel flink geïnvesteerd in de selectie om volgend jaar weer een belangrijke gooi te kunnen doen naar de winst van de Champions League.

Serie A wordt aantrekkelijker in FUT
De Italiaanse competitie is in FIFA Ultimate Team altijd al goedkoper geweest dan bijvoorbeeld La Liga of de Premier League. Dit heeft er mee te maken dat de absolute topspelers simpelweg in andere competities spelen dan de Italiaanse. Tuurlijk heb je spelers als Dybala en Chiellini lopen die gamers wel aansporen om de competitie in het begin te gebruiken maar uiteindelijk zie je toch vaker teams uit de overige topcompetities.

Doordat Cristiano naar de Serie A komt zal hij ten eerste iets goedkoper worden dan dat hij bij Real Madrid was en daarnaast zullen veel meer mensen een team gaan maken met spelers uit de Italiaanse competitie. Dit hoeft natuurlijk niet een volledig team te zijn, een hybrid kan ook al. Denk aan een 4-1-2-1-2 met Dybala en Ronaldo voorin en eventueel daarachter een Icon, zo heeft de gehele voorhoede al volledige chemistry.

The Journey gaat op de schop
In FIFA 18 (spoiler alert!) maakt Alex Hunter een transfer naar Real Madrid en de kans zat er flink in dat de verhalende modus in FIFA 19 volledig om hem en Cristiano Ronaldo ging draaien. Zo zag je in FIFA 18 Hunter al lopen met een shirt van de Portugese superster. Hoe EA dit gaat oplossen nu Ronaldo een transfer heeft gemaakt is nog niet bekend. Er zijn hierin diverse scenario’s mogelijk. De twee voornaamste zijn dat Alex Hunter naar Juventus gaat en daar gaat strijden om de Champions League te winnen onder de hoede van Ronaldo. Afhankelijk van wat voor deal EA heeft met Real Madrid kan het ook zo zijn dat hij daar verder gaat maar dan een andere speler als mentor krijgt. Vermoedelijk krijgen we hier snel meer over te horen als de eerste beelden van The Journey onthuld worden.

  • Tom van Stam

    Tom van Stam30 artikelen

    FIFA-expert en hengelt dagelijks Victory Royales binnen in Fortnite.