De Overwatch League gaat zijn competitieve doorstroom anders regelen

De Path To Pro, die door Overwatch wordt onderhouden als dé manier om het in de competitieve scene te halen wordt op zijn kop gezet, tot ongenoegen van de community. Er komen meer divisies met minder teams.

Hoe het momenteel werkt in de Overwatch esportsscene is dat je een heleboel op de ladder speelt, zo veel tot je in de top 500 van je regio terechtkomt. Dan wordt je pas zichtbaar voor teams en dergelijke, om het proces te versnellen hebben sommige toppers Open Division Teams opgericht om in de Contender Trials te komen en zich zo in de kijker te spelen.

De Overwatch League wil het Contender's seizoen 2019 aanpassen, nadat het huidige systeem vorig jaar nog werd geïmplementeerd. Het aantal Contenders gaat van 12 naar 8 en er zijn twee ipv drie seizoenen per jaard. Het valt op dat alle regio's slechts 8 teams mogen afvaardigen maar dat Noord-Amerika er nog 12 kan sturen. In Amerika wordt de League echter wel in twee delen opgesplitst, de East en West-League.

Een Noord-Amerikaans Contender's team is erg ontevreden met de ontwikkeling en zegt geen toekomst meer te hebben. “We hebben nul procent toekomst in het licht van de aankomende veranderingen”, aldus Second Wind's coach Thomas Mok tegen dotesports . “Wij moeten al onze inzet rond het halen van de playoffs nu omzetten naar het etaleren van onze spelers zodat zij tenminste een toekomst hebben”.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke781 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.