De CZ-75 is een prima pistool, komt er een nerf?

De CZ-75 heeft in Counter-Strike: Global Offensive zijn opmars gemaakt tot een veelgekozen wapen bij de topteams. Na de Tech-9 nerf in augustus lijkt dit het nieuwe budget wapen te zijn.

Net als de Tech-9 is de CZ een automatisch wapen in de pistol-class. Het verschil is dat de CZ breder inzetbaar is zowel als 'spray'-wapen in close-quarters, maar ook de 'tap'-variatie die op een iets langere afstand te gebruiken is.

Met wat oefening is de CZ een niet te onderschatten wapen in CS:GO, voor slechts 500$ is het dan ook een prima investering. Het nadeel van dit automatische handwapen is dat het spraypatroon nogal lastig onder de knie te krijgen is, bovendien krijg je maar twee magazijnen ter beschikking. De vraag of er wordt generfd is niet helemaal terecht als je er rekening mee houdt dat je in no-time je hele magazijn leeggeschoten kan hebben zonder een kill te halen.

In vergelijking met andere populaire pistolen is de CZ-75 het snelst schietende wapen en heeft het de grootste accuraatheid als je tapt. De Desert Eagle scoort altijd goed, maar wordt minder gebruikt omdat hij duurder is en minder accuraat op de middellange afstand. De geruchten die heersen over een nerf zijn gegrond, maar het is geen zekerheidje dat Valve er inderdaad een gaat doorvoeren.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke781 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.