Nerfs, buffs en Dark Water skins

In de nieuwe patch worden er een nieuwe lijn skins uitgebracht, de Dark Waters skins gaan samen met Pyke, the Bloodharbor Ripper hun intrede maken op summoner's rift. Bovendien komen er weer nerfs en buffs.

De eerste champions die een nieuwe skin krijgen zijn Vladimir en Diana zo maakte Riot Games bekend op de Twitterpagina. Behalve nieuwe recallanimaties is het onduidelijk of er nieuwe animaties voor de abilities of nieuwe stemmen geïntroduceerd zullen worden. Wel weten we dat de skins er mooi uitzien en helemaal in het thema van de nieuwe champion passen. Ze worden beschikbaar in patch 8.11, maar eerst komt patch 8.10 naar League of Legends toe.

Vladimir krijgt met deze Dark Water-skin zijn eerste cosmetische upgrade sinds 2015, hij heeft nu negen skins ter beschikking. Diana kreeg vorig jaar nog een Blood Moon-skin en de Dark Waters-skin is de zesde voor haar.

Patch 8.10 wordt morgen al ingevoerd met een aantal kleine nerfs en buffs, wij zetten ze op een rijtje. Te beginnen met Dr. Mundo, zijn ultimate krijgt een langere cooldown maar wordt wel een heal tot 100%. Het wordt ook onmogelijk om een jungler-item en een support-item te kopen, verder worden de runes Chrysalis en Bone Plating iets minder effectief.

Buffs en nerfs

De meest opvallende buffs zijn die voor Sion, Zac en Kindred. Of Sion een buff krijgt is discutabel, zijn health regeneration gaat omlaag net als de damage op zijn E. Daar staat wel tegenover dat de AP scaling met 15% stijgt op die ability.

Voor Zac wordt zijn W verandert, die heeft geen AP scaling meer terwijl zijn E en R juist 20% meer scalen met AP. Kindred krijgt nu ook een mark als een medespeler het hunted monster doodt binnen de zes seconden nadat Kindred hem heeft gedamaged.

Pyke, the Bloodharbor Ripper komt in patch 8.11 naar League of Legends toe en wordt als aggressieve support-champion benoemd door Riot. Wij zien hem eerder een andere rol vervullen na zijn release.

De jungle wordt flink door elkaar geschud, al met al gaan de individuele camps minder experience geven waardoor de jungler pas later in de game een grote rol zal krijgen in het spel. Een volledige opsomming vind je hier .

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke781 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.