Cover-afbeelding

Counter-Strike: ENCE wint overtuigend van Astralis in BLAST-finale

De Blast Pro Series Grand Finals van Counter-Strike: Global Offensive is gespeeld tussen Astralis en ENCE, de Finnen pakten overtuigend de winst.

Afgelopen weekend stonden Astralis en ENCE weer tegenover elkaar in een Grand Finals van een CS:GO-toernooi, dat gebeurde ook op het IEM Katowice waar Astralis de winst pakte. In Madrid namen de teams het wederom tegen elkaar op, ditmaal voor de Blast Pro Series Grand Finals.

Afbeelding voor artikel Counter-Strike: ENCE wint overtuigend van Astralis in BLAST-finale

ENCE kende een goed toernooi en mocht de finale spelen tegen de sterkhouders van de CS:GO-scene, Astralis. De Finnen hadden hun zinnen duidelijk gezet op revanche want de eerste game werd explosief gestart door ENCE, een 6-0 voorsprong werd uitgebouwd tot een 16-9 winst van de map. De best of three-serie werd besloten met een sterke comeback van ENCE nadat Astralis met 5-0 voor kwam op Train.

Het was echter de MVP van het toernooi, Jani ‘Aerial’ Jussila, die met een ongelooflijke 25 kills het toernooi beëindigde. Deze overwinning kenmerkt de eerste winstpartij van ENCE op een BLAST-toernooi, ook is dit de tweede keer op rij dat Astralis er geen titel pakt.

Afbeelding voor artikel Counter-Strike: ENCE wint overtuigend van Astralis in BLAST-finale

De volgende belangrijke datum voor Counter-Strike staat ingepland op 7 juni, wanneer de finale van het ECS-seizoen wordt afgewerkt. Als Astralis daar als winnaar uit de bus wil komen zal het zich moeten herpakken.

Op het IEM in Sydney wist Team Liquid nog te winnen en ook lees je hier waarom Astralis een jaar lang de nummer één in CS:GO is geweest.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1139 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.