Cover-afbeelding

Bekende namen plaatsen zich niet voor Winter Royale finals

Fortnite's Winter Royale heeft een paar rake klappen gekregen. De competitie van de battle royalegame dankt een groot deel van de kijkers aan bekende streamers die meedoen, maar door een 'ongebalanceerde' patch zijn veel prominenten al afgevallen. Dat zie je terug aan de kijkcijfers.

Na Day 1 zien we een enorme dip in het aantal kijkcijfers van de Epic Games Winter Royale, het Fortnite-toernooi dat de basis moest vormen voor een esportsseizoen in 2019. De reden? Veel populaire spelers wisten zich niet te plaatsen voor de finals, om verschillende redenen.

Afbeelding voor artikel Bekende namen plaatsen zich niet voor Winter Royale finals

Bron: TEO Analytics

De laatste patch bracht een paar nieuwigheden naar Fortnite zoals vliegtuigen en de Infinity Blade. Het probleem was echter dat Winter Royale op de meest recente patch werd gespeeld, zonder dat de deelnemers daarvoor konden trainen. Dat resulteerde dan ook in het afvallen van de populairste deelnemers zoals: Tyler 'Ninja' Blevins en Ali 'Myth' Kabbani.

Afbeelding voor artikel Bekende namen plaatsen zich niet voor Winter Royale finals

Een ongebalanceerde patch is echter niet het enige probleem, de games op toernooien hebben last van latency-issues. Ninja had het er op zijn stream over met Timothy 'TimTheTatman' Betar: “De Skirmish-servers zijn maar half zo goed als de publieke servers. Ik heb het niet eens over late game ofzo, er is vertraging bij het bouwen en in het begin is er vertraging bij het editen.”

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1073 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.