Cover-afbeelding

Battlefield Operation Firestorm: alles wat we weten

Bij de aankondiging van Battlefield V werd de show afgesloten met één woord: Royale. Het zou Operation Firestorm heten en begin maart uitkomen.

DICE en EA kondigden aan dat Operation Firestorm de interpretatie van Battlefield zou worden op een battle royalegame. Ook moest de spelmodus begin maart gelanceerd worden, in een statement werd gezegd dat de mode niet bij de start van de tweede Tides of War-uitbreiding zal zitten. Wel bracht de ontwikkelaar een teaser uit en wordt nu gezegd dat de mode eind maart wordt toegevoegd, dit is wat we tot nu toe weten.

Afbeelding voor artikel Battlefield Operation Firestorm: alles wat we weten

Wij mochten voor de release aan de slag met Battlefield V, tijdens het persevenement in Stockholm werd al iets dieper ingegaan op Operation Firestorm dan enkel het woord 'Royale'.

Volgens de ontwikkelaars zou het Battlefield-gevoel perfect weten over te slaan op een battle royalemode. De grootsheid van de maps, vernietigbare gebouwen en gameplay waarin voertuigen belangrijk zijn worden dus allemaal verwacht in Firestorm.

Verzadigd landschap

De vraag is echter of een battle royale van Battlefield genoeg animo weet te verkrijgen in een landschap dat al zo verzadigd is. Fortnite, Apex Legends, PUBG, COD: Blackout zijn allemaal concurrenten met een basis van spelers die verleid moet worden om over te stappen, wat maakt Operation Firestorm uniek?

Afbeelding voor artikel Battlefield Operation Firestorm: alles wat we weten

Firestorm zal een solo, duo en squad-mode hebben, zoals in Fortnite. Het gebruikelijke aantal spelers in een Battlefield-game is 64, en voor de battle royale wordt dat aantal ook gehanteerd. Dat betekent dat er 16 squads in een game kunnen en 32 duos.

Allesverslindende vuurstorm

De Operation heet niet voor niets Firestorm want de cirkel die steeds kleiner wordt is dan ook binnenin een vuurstorm. In de teaser is te zien dat gebouwen snel vernietigd worden door de storm, we verwachten dan ook dat spelers het er niet lang in volhouden.

Afbeelding voor artikel Battlefield Operation Firestorm: alles wat we weten

De map wordt naar verwachting groter dan de gemiddelde battle royalemap om gameplay met voertuigen te stimuleren. In de teaser kunnen we ook zien dat een deel van de map zich in een bergachtig gebied bevindt wat kan wijzen op gameplay met vliegtuigen. Ook werd bevestigd dat de krachtige tanks als de Panzer en wellicht ook Tigers zullen spawnen op de map.

Afbeelding voor artikel Battlefield Operation Firestorm: alles wat we weten

Wat Operation Firestorm uniek moet maken is dat je tijdens een potje bepaalde doelen kan overnemen die je dan een voordeel geven in-game. Die voordelen kunnen gaan van Supplies zoals munitie of Bandages tot wapens en voertuigen.

Afbeelding voor artikel Battlefield Operation Firestorm: alles wat we weten

Het laatste nieuws is dat Operation Firestorm aan het einde van deze Tides of War gereleast wordt, dat wordt dan op 21 maart.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1139 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.