Cover-afbeelding

Battlefield 5 krijgt nieuwe map Mercury

Battlefield 5 krijgt een nieuwe map: Mercury, dat maakte DICE bekend via een trailer. De maps is gebaseerd op Operation Mercury uit 1941.

De map wordt beschikbaar bij de volgende update van Battlefield 5 en heeft als setting het Griekse eiland Kreta. Britse troepen landden daar op de stranden om Europa vanuit het Zuiden te bevrijden, dat is interessant omdat we gewend zijn de landing in Normandië te zien in pop culture, games en films. Battlefield heeft als insteek om de oorlog op andere manieren te vertellen, daar hoort het plan van de gealliëerden om Europa vanuit het Zuiden te bevrijden, ook bij.

Afbeelding voor artikel Battlefield 5 krijgt nieuwe map Mercury

Mercury komt uit bij de derde Tides of War-uitbreiding die Trial by Fire gaat heten. Bij die update horen ook nieuwe locaties in Operation Firestorm, de battle royale-mode van de shooter. Blue Forest, Excavation Site en Watchtowers zijn nu op de speelmap te vinden.

Ten slotte heeft DICE gewerkt aan de belichting waar de community al langer om vroeg, het moet nu duidelijker zijn om spelers in donkere ruimtes te herkennen. We zijn benieuwd naar de resultaten.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1139 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.