Banner of Command gaat verdwijnen uit de shop

Riot Games heeft een item uit de rotatie gehaald voor League of Legends, de Banner of Command bleek te sterk en werd soms zelfs twee keer gebouwd voor de ultieme splitpush.

Riot Games liet vorige week al doorschemeren dat het een kijkje zou nemen naar Banner of Command, het item is momenteel niet gebalanceerd en verdwijnt daarom even helemaal uit de game. De impact die zo een item heeft op het spel is enorm en die zal dan ook veranderen wanneer Banner of Command niet meer beschikbaar is.

Er wordt verwacht dat door het verdwijnen van het item er een hernieuwde metagame komt met onder meer Yasuo en Mordekaiser, zij worden namelijk niet langer gestraft voor het verlaten van hun lane als er een buffed Banner of Command minion in de lane is. Bovendien kunnen we Singed weer gaan spelen top die helemaal uit de metagame verdween met de introductie van het item. Andere damage supports zoals Brand of Zyra kunnen weer in de botlane opduiken omdat je geen AD nodig hebt om een gebuffte minion te kunnen clearen.

Al met al is het weer een verschuiving in de metagame van League of Legends die we onder invloed van een aantal grote veranderingen al hebben gezien in het hele achtste seizoen.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke978 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.