Dota 2 Auto Chess groeit snel tot zes miljoen spelers

Dota 2 Auto Chess is een mod op de traditionele Dota 2 die al snel uitgegroeid is tot maar liefst zes miljoen spelers, het Apex-effect?

Drodo Studio ontwikkelde Auto Chess en het gerucht gaat nu dat Valve het team over wil nemen in het eigen bedrijf. Maar wat is Auto Chess en waarom is het zo populair?

Auto Chess is een strategische mod waarbij de speler hordes aan vijanden moet verslaan door figuren op een bord te plaatsen. Een game bestaat uit acht spelers en tijdens een game stuur je units op je tegenstanders af terwijl je eigen figuren die van de vijand tegenhouden. Het is een soort Tower Defense, de game is redelijk ingewikkeld en een goede introductie kan je hieronder bekijken.

De populariteit van Auto Chess is niet te ontkennen nadat er maar liefst 6 miljoen spelers gehaald werd. Dat Valve nu betrokken raakt bij de ontwikkeling van de game kan een goede boost zijn voor de lange termijn van het spel.

Momenteel staat Dota 2 eerste in de meestgespeelde games-lijst van Steam en een groot deel daarvan lijkt te komen van de Auto Chess-mod.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke978 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.