Cover-afbeelding

Apex Legends Dev gaat in op nieuwe Gibraltar ability

Na de Apex Legends-update van gisteren zijn er vragen gesteld over een nieuwe, geheime ability van Gibraltar en een ontwikkelaar had daar wat over te zeggen.

De update die gisteren live ging op Apex Legends heeft geruchten doen opwaaien over een geheime ability van Gibraltar, het werd zo heftig dat een ontwikkelaar van Apex Legends uitleg kwam geven. Het ging concreet om de flinke Caustic-buffs maar vooral om een gekke interactie tussen Gibraltars schild en granaten.

Afbeelding voor artikel Apex Legends Dev gaat in op nieuwe Gibraltar ability

Op Reddit liet VonArne zien dat er een Arc Star aan het schild van Gibraltar blijft hangen, wanneer hij zijn schild verlaagt, explodeert de granaat echter niet. Dat zorgde ervoor dat verschillende spelers zeiden dat de patch notes deze functie niet hadden vermeld.

Gibraltars' hidden buff not shown in today's patch notes, he can remove arc stars! from r/apexlegends

Dat bleek de druppel te zijn voor ontwikkelaar Jayfresh_Respawn die op Reddit reageerde met een korte “Staat genoteerd en wordt naar gekeken.” Op de post van VonArne. Daaruit kunnen we opmaken dat deze interactie tussen het Gun Shield en de Arc Star niet bedoeld was door de ontwikkelaar, we verwachten dan ook dat het een bug is die snel uit de game wordt gehaald.

Eerder werd al bekend dat er een Custom Game Mode naar de game gaat komen, wellicht helpt dat de kijkcijfers wat op te krikken, die zijn flink gezakt sinds de geweldige release van Respawn Entertainments battle royale.

  • Tom van Stam

    Tom van Stam32 artikelen

    FIFA-expert en hengelt dagelijks Victory Royales binnen in Fortnite.