Team Liquid wint de NA LCS

De North American League of Legends Championship Series is afgelopen met als winnaar van de Summer Split Team Liquid.

Het team met sterspeler Yiliang 'Doublelift' Peng bevestigde de dominantie in de NALCS door de uitdager, Cloud 9, met 3-0 te verslaan in een best of five-reeks. Doublelift won eerder al de MVP-award voor de meest waardevolle speler van de Summer Split en in de Oracle Arena in Oakland trok hij die lijn door.

Iedereen staat op

De rest van het team was echter ook vlijmscherp in de finale, zo wist de jungler Jake 'Xmithie' Puchero zijn directe tegenstander, Dennis 'Svenskeren' Johnsen of Robert 'Blaber' Huang, uit het spel te houden door goede individuele acties.

Jung 'Impact' Eon-yeong was de beste versie van zichzelf en haalde de hoogste KDA-score die een toplaner uit NA scoorde in de geschiedenis van de playoffs. Dat deed hij met zijn Sion die onsterfelijk leek, maar wel steeds de gevechten voor TL kon starten.

Zelfs de bekritiseerde Eugene 'Pobelter' Park was bevlogen, waarbij we vooral denken aan zijn uitstekende tweede game toen hij met een bijna perfecte Irelia voor de dag kwam.

Gejuich bij de dieven

De overwinning voor Team Liquid is de tweede Summer Split op rij die het team achter zijn naam mag schrijven. Trouwens was het niet enkel TL dat juichte bij de overwinning, bij 100 Thieves werd de overwinning ook gevierd omdat zij nu verzekerd zijn van een plekje voor de World Series in Zuid-Korea, Cloud9 mag zich gaan voorbereiden voor de 'regional qualifiers' om zich te kwalificeren voor het toernooi.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke886 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.