Cover-afbeelding

Splatoon 2: EK in Parijs met Nederland en België

Afgelopen weekend heeft het Europees Kampioenschap Splatoon 2 plaatsgevonden in Parijs, Nederland deed mee maar het was Frankrijk dat won.

Nintendo's Splatoon 2 heeft de beste Europese landenteams verzameld in Parijs voor het EK 2019. Nederland én België waren van de partij maar de favorietenrol was voor regerend kampioen Duitsland én thuisland Frankrijk.

Afbeelding voor artikel Splatoon 2: EK in Parijs met Nederland en België

In een poule met Duitsland wist de Nederlandse selectie dat het geen makkelijke opdracht zou worden om zich te plaatsen voor de halve finale. In vier poules werd op zaterdag gestreden voor een ticket naar de semi's, Nederlands Polderlantis greep daar net naast en zag het Duitse BackSquids doorgaan.

Afbeelding voor artikel Splatoon 2: EK in Parijs met Nederland en België

Ook voor het Belgische Overtime was er geen plek beschikbaar in de eindronde, door ook als tweede te eindigen zagen ze het Spaanse Polarized verder gaan.

De finale werd voor zo'n driehonderd fans gespeeld in de Gaité Lyrique-arena in Parijs, daar namen de beste vier teams het tegen elkaar op voor de eer (én een gouden controller). Toch was het enthousiasme van het publiek aanstekelijk en bleken de spelers uitermate vereerd om live in actie te komen voor hun land.

Afbeelding voor artikel Splatoon 2: EK in Parijs met Nederland en België

De finale ging tussen Duitsland en Frankrijk waarbij die laatste kon genieten van de steun van het thuispubliek. Dat leek hen ook vleugels te geven, want in een best of seven-reeks werd de eindstand op 1-4 gezet voor het Franse Alliance Rogue.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1107 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.