ESL Dutch: Speeldag twee schetst de verhoudingen

De tweede speeldag van het ESL Dutch Championship League of Legends is geweest. Na een interessante opening van het seizoen hebben we na vandaag een duidelijker overzicht van de sterkere en zwakkere teams.

Zoals verwacht gaat Echo Zulu na twee speeldagen aan kop, zij worden nauw gevolgd door de ToxicFalcons en zijn de enige twee teams die alles tot nu toe wisten te winnen. De rode lantaarn in de competitie is momenteel voor Team Legion dat twee keer verloor, net als Damage Incorporated.

Echo Zulu naar de Arcade

Team Echo Zulu nam het op tegen Team Arcade en het bleek een spannende game qua kills. Het echte verschil werd gemaakt in het spelen van de map, EZ verdedigde de eigen turrets goed terwijl ze met goede rotaties die van TA wisten te vernietigen.

Met een Baron buff kon de setup gemaakt worden voor de laatste push, 1-0 voor Echo Zulu. EZ Alois liet ons zien wat je kan met een fed Riven, maar we moeten ook props geven aan een goed spelend Team Arcade.

New Dynasty houdt stand

De volgende game ging tussen New Dynasty en Team Legion waarbij het voor beiden ging om de eerste overwinning in de competitie. De Nocturne van Witsyy was erg sterk met goed getimede engages, maar na een mislukte pick in de toplane op de Azir van HenkHenkerson werd de Baron veilig gesteld door ND. Dat zorgde meteen voor genoeg kracht om de game te winnen. Witkapje eindigt met een indrukwekkende 5-0-7 score.

Daarna kwam de matchup van de dag tussen mCon esports en de ToxicFalcons. Het bleek een walkover voor de Falcons die binnen een half uur de overwinning in de wacht sleepten. Vooraf hadden we gedacht dat het een nek-aan-nek-race zou worden, maar ToxicFalcons bleek deze game te sterk. We zijn alweer onder de indruk van Jhinsane die met zijn Kai'Sa een prima prestatie neerzette, maar deze game was de Xerath van Crit Hero indrukwekkend.

De afsluiter van de avond ging tussen NootNoot esports en Damage Incorporated. Qua pick en bans zeker een van de interessantste games van de avond, met een Karthus tegen Vladimir in de midlane, DrCoiss tegen Vuscus. DI werd echter gestompt door NootNoot waarbij de Tristana van ItzMeLunar de overduidelijke MVP was met een sterke 10-1-3 eindscore.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1062 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.