Pick 'Em Worlds: Welke teams winnen de groepsfase

De League of Legends World Series Group Stage gaat morgen van start. Wij zetten eerder al op een rijtje hoe de groepen eruit zien, maar wie zijn de favorieten voor een plekje in de knouckout fase?

Na afloop van de Play In Stage voor Worlds zijn de vier groepen met de beste teams in de wereld gevormd. Maar uit elke groep kunnen slechts twee teams door naar de knockoutfase, dit zijn volgens ons de kanshebbers.

Groep A

We kunnen niet om de skill heen die de Koreaanse teams traditiegetrouw tentoon stellen op het hoogste podium ter wereld. Daarom kiezen we voor de nummer één Afreeca Freecs in deze groep, het wordt echter interessant als we plek 2 moeten kiezen.

De strijd gaat volgens ons tussen G2 esports en Flash Wolves, de Europeanen speelden zich in deze groep via de Play Ins en maakten daar in het begin een misstapje . Flash Wolves heeft nog niet gespeeld in dit toernooi maar is altijd een kanshebber om door te stoten naar de volgende ronde. Toch gaan wij voor onze Europese toppers als voorspelling voor de tweede positie.

Groep B

In deze groep moet Royal Never Give Up altijd als eerste door, Gen.G, Team Vitality noch Cloud9 lijken in staat om de Chinese toppers af te stoppen. In deze groep plaatste Cloud9 zich ternauwernood via de Play Ins, wij verwachten dat de Amerikanen als kansloze vierde zullen eindigen. Gen.G en Team Vitality zullen dan uitvechten wie als tweede doorgaat uit de groep, dan lijkt Gen.G een sterker team te zijn dan Vitality.

Groep C

Ook in deze groep verwachten we dat het kt Rolster als eerste doorstoot naar de knockoutfase. Team Liquid en MAD Team werden door Edward Gaming vergezeld in groep c. Over MAD Team weten we niet zo veel behalve dat ze als second seed uit de LMS zijn gekomen, na Flash Wolves. In deze poule voorspellen wij ze echter als laatste, het gaat dan tussen EDG en TL. EDG heeft zichzelf bewezen in de Play Ins, daar speelden ze sterke games, Team Liquid is niet constant genoeg om als zekere nummer twee aan te wijzen. Daarom zetten wij Edward Gaming op de tweede plek.

Groep D

Hier moeten Fnatic en Invictus Gaming altijd doorgaan. Met alle respect, we hebben G-Rex in de Play Ins gezien en op elke goede dag zal dat team verliezen van Fnatic of Invictus Gaming. Net als met TL is 100 Thieves niet betrouwbaar genoeg in het spel om als echte kanshebber bestempeld te worden. De NA LCS was afgelopen seizoen erg zwak en daarom kiezen we op plek één voor Fnatic, plek twee Invictus en plek drie 100 Thieves.

Morgen begint de groepsfase van de League of Legends Worlds 2018 in Zuid-Korea met de game tussen kt Rolster en Team Liquid, dat is om 10:00. We zien rond 13:00 G2 in actie tegen Afreeca Freecs en rond 15:00 Gen.G aantreden tegen Team Vitality. Lees hier over de patch waarop de toppers spelen, dit is de Championship skin van 2018.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1062 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.