Cover-afbeelding

Overwatch Anniversary viert driejarig bestaan

Overwatch gaat bijna zijn verjaardag vieren, Blizzards shooter is bijna drie jaar oud en dat wordt gevierd tijdens het Anniversary Event dat we eind mei verwachten.

Elk jaar wordt de Overwatch Anniversary gevierd met een in-game Event waarbij spelers skins, loot en andere extras kunnen verdienen. Een officiële startdatum voor het verjaardagsfeestje werd nog niet bekendgemaakt, maar de geschiedenis leert ons dat we het mogen verwachten in de laatste weken van mei.

De game werd op 24 mei 2016 uitgebracht en afgelopen jaren werd de Anniversary gevierd op 22 mei 2017 en 23 mei 2018. Als we die lijn voortzetten kunnen we komende week dus het begin van de in-game festiviteiten verwachten.

De Overwatch Anniversary is niet alleen een evenement om het driejarige bestaan te vieren, spelers kunnen er ook nieuwe skins verdienen. Op basis van afgelopen jaren verwachten we dat Blizzard een tiental skins gaat uitbrengen ter ere van het evenement.

Welke dat precies zijn is niet bekend, maar Jeff Kaplan, vice-voorzitter van Blizzard Entertainment, zei op de eigen website dat er een D.Va-skin in productie is die het “internet gaat breken.” Het gaat over een K-pop variatie van de behendige schutter in samenwerking met de Koreaanse groep Cherry Bullet, in deze videoclip zou een van de leden het wapen van D.Va oppakken en daarmee de nieuwe skin teasen.

Behalve de nieuwe skins, worden ook de skins van oude Anniversary Events weer beschikbaar gesteld voor de duur van deze verjaardag. Ten slotte worden er in-game evenementen teruggebracht waaronder Brawls, Snowball Offensive, Lúcioball en meer, dat gebeurt in een rotatievorm zodat je zo veel mogelijk langs ziet komen.

Check hier al hoe je extra Overwatch League Tokens kan verdienen tijdens het All Star Event en lees ook waarom veel spelers vinden dat de map Paris anders moet.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1139 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.