Loodzware selectiefase WK Overwatch

De Overwatch World Cup komt steeds dichterbij, daar doen 24 teams mee in een echte landencompetitie om wereldkampioen te worden. In de Verenigde Staten hebben ze strenge voorwaarden gesteld voor deelname.

Via een zwaar 'tryout-process' wil de VS het sterkste team kunnen presenteren op het eindtoernooi komende zomer. Dat maakte de coach van het landenteam, Aaron 'Aero' Atkins, bekend. Er werden 25 van de beste Amerikaanse spelers geselecteerd om de tryouts mee te doen, daar kunnen er uiteindelijk twaalf van door naar het landenteam.

Twee weken lang gaan de spelers in teams van vier tegen elkaar spelen waarna de coach zijn keuze zal maken. “Tijdens die periode beoordelen we de spelers op verschillende criteria, mechanische skills, teamwork, communicatie en attitude”, schrijft Atkins in een statement. “Voor elke map krijgen de teams de tijd om een strategie te bepalen met een aanwezige coach”.

De selectiefase is begonnen op een juni en de selecties voor de Overwatch World Cup 2018 moeten uiterlijk voor een juli binnen zijn van Blizzard.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke978 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.