LOL Worlds loting voorbode van spannend toernooi

De loting voor de groepsfase van het League of Legends wereldkampioenschap is geweest en we hebben een goed beeld over het verloop van de competitie.

Het toernooi gaat begin oktober van start in Zuid-Korea, te beginnen met de 'play-in stage'. Dat is het eerste deel van het toernooi waarbij de winnaar van elke groep doorstroomt naar de eigenlijke groepsfase. Er zijn drie teams per groep en er wordt steeds twee keer tegen elk team gespeeld in een 'best of five'. Uit de EU LCS zal G2 Esports zich proberen te plaatsen voor de groepsfase.

Groep A:

Edward Gaming

Infinity Esports

Dire Wolves

Groep B:

G2 Esports

Bahçeşehir SuperMassive

Ascension Gaming

Groep C:

Cloud9

KaBuM! e-Sports

DetonatioN FocusMe

Groep D:

G-Rex

Gambit Esports

Kaos Latin Gamers

Wij zijn er al

De loting bepaalde ook in welke groep de direct geplaatste teams terechtkwamen. In vier groepen werden steeds de eerste drie deelnemers geloot, de overige vier teams komen uit de 'play-in stage'. Voor de EU LCS zijn favoriet Fnatic en underdog Team Vitality van de partij.

Groep A:

Flash Wolves

Afreeca Freecs

Phong Vu Buffalo

Groep B:

Royal Never Give Up

Gen.G

Team Vitality

Groep C:

KT Rolster

MAD Team

Team Liquid

Groep D:

Fnatic

100 Thieves

Invictus Gaming

De kansen van Team Vitality lijken erg klein omdat ze in de groep zitten met de Chinese favoriet RNG, Fnatic zal daarentegen niet ontevreden kijken naar de concurrentie in Groep D. 100 Thieves moet verslagen kunnen worden, vooral als we terugdenken aan MSI Invitational 2018, en Invictus Gaming is altijd de underdog tegen de Europese kampioen. Komende maandag zitten wij achter het scherm gekluisterd, jij ook? Welk team juich jij naar de eerste overwinning toe?

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1062 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.