League of Legends op Olympisch toernooi

Op de volgende Asian Games wordt League of Legends gespeeld als sport. De Asian Games zijn het grootste sportevenement in Azië waar gewoonlijk de traditionele sporten gehouden worden, nu maakt esports zijn intrede.

De Asian Games is het grootste sporttoernooi ter wereld na de Olympische Spelen. Riot Games gaat samenwerken met de Olympische raad van Azië om een competitie op te zetten binnen het toernooi waar 45 teams per land aan mee kunnen doen. Er zal een kwalificatietoernooi worden opgezet voor de plaatsing in het eindtoernooi.

Dit is alweer een primeur voor esports, nadat er voor het eerst een Emmy werd gewonnen gaat een videogame nu zijn debuut maken op een traditioneel sporttoernooi. Voor Jarred Kennedy is dit heel goed nieuws, “We zijn vereerd met dit nieuws. Om je land te mogen vertegenwoordigen op de Olympische Spelen is de grootste eer die een sporter kan halen. We zijn dankbaar dat het Olympisch Committee meekijkt met de Aziatische raad”, vertelt hoofd esports van Riot.

Het Aziatische toernooi wordt in de Indonesische hoofdstad, Jakarta, gehouden van 18 augustus tot 2 september. Het League of Legends-toernooi wordt eind augustus beslist maar er zijn nog geen exacte data doorgegeven. Van de 45 deelnemende landen zullen acht teams overblijven die strijden voor een gouden medaille, we verwachten geen bekende teams omdat het in landenverband wordt gehouden en niet in het 'normale' franchiseformaat.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke781 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.