Cover-afbeelding

League of Legends Mid Season Invitational: Alle deelnemers bekend

De League of Legendscompetities zijn overal ter wereld afgelopen en dat betekent dat de afgevaardigden voor de eerste internationale competitie bekend zijn.

Het Mid Season Invitational is traditiegetrouw de opener van het internationale seizoen League of Legends, de beste teams over heel de wereld komen samen om voor de titel te bestrijden. Het is een van de meest gehypete competities waarbij verschillende stijlen uit verschillende regios clashen. Het is de ultieme test voor de deelnemers in het midden van het jaar en tussen de twee Splits in.

Afbeelding voor artikel League of Legends Mid Season Invitational: Alle deelnemers bekend

Europese dominantie

In Europa hebben we de finale in Rotterdam gezien en G2 Esports mag dan ook direct de LEC vertegenwoordigen in Vietnam en Taiwan. G2 heeft in Europa al bewezen dat het verreweg het sterkste team van de competitie was en tijdens de finale wisten ze zelfs een ongekende funnel-strategie te laten zien. De creativiteit en individuele skill van elke speler maakt G2 zeker een kandidaat voor een plek in de knockoutfase van het toernooi.

Afbeelding voor artikel League of Legends Mid Season Invitational: Alle deelnemers bekend

Groet de wereldkampioen

Naast G2 staat de Chinese kampioen Invictus Gaming meteen in de groepsfase, niet alleen als winnaar van de LPL trouwens, Invictus Gaming versloeg het Europese Fnatic nog in de finale van Worlds 2018. Uit Noord Amerika is Team Liquid de afgevaardigde, op een redelijk eenvoudige manier wist het team de eigen competitie te winnen. Toch is het in een internationale setting wanneer de Amerikanen instorten, het is lang geleden dat een Amerikaanse organisatie nog ver kwam in een internationaal toernooi, daar wil TL dit seizoen verandering in brengen.

Terugkeer van de onsterfelijken

De Koreanen sturen SK Telecom T1, dat eindelijk weer kampioen is geworden, naar Vietnam toe. De kampioen van de LCK heeft wat recht te zetten na slechte prestaties in het vorige seizoen wat zelfs resulteerde in geen deelname aan Worlds. 2018 moet uit het hoofd worden gezet voor Faker en teamgenoten zodat 2019 met een schone lei kan beginnen.

De overige deelnemers moeten zich via de Play-In kwalificeren, dat zijn tien teams die vechten om drie tickets. Het hoofdevenement gaat dan van start met een groepsfase waarbij zes teams in poules worden verdeeld. De beste vier van elke poule stoten door naar de knockoutfase. De Play-Ins beginnen op 1 mei, het hoofdevenement gaat door van 10 tot en met 14 mei en de finales van 17 tot 19 mei.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1107 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.