Cover-afbeelding

Intel en Internationaal Olympisch Committee hosten esportstoernooi

Intel en het Internationaal Olympisch Committee organiseren het eerste Intel World Open Esports Tournament, oftewel hun eerste gezamenlijke esportstoernooi.

Olympiërs wees klaar

Intel werkt samen met het IOC om een esportstoernooi op poten te zetten, het gaat om Street Fighter V en Rocket League. Beide games zullen voor de 2020 Tokyo Olympic Games gespeeld worden voor een live publiek, bovendien is er een prijzenpot van een half miljoen dollar vrijgemaakt, 250,000 dollar per game, aldus talkesport.

rocket league

Van 22 juli tot en met de 24e gaat de competitie gehouden worden in Tokyo, Japan, vlak voor de Olympische Zomerspelen. Psyonix en Epic games helpen bij de organisatie als ontwikkelaars van de games. Deelnemers moeten uit één van de twaalf aangewezen landen komen, de regionale kwalificatierondes gaan in maart 2020 van start. Uiteindelijk gaan er 7 teams meedoen die zich gekwalificeerd moeten hebben, de Japanse selectie doet sowieso mee als thuisland.

street fighter 5 tokyo olympics

Ookal is het toernooi in samenwerking met het Internationaal Olympisch Committee georganiseerd, is het geen Olympisch toernooi. Dat recht is voorbehouden aan de Southeast Asian Games van 2019 waar er vijf games worden gespeeld waar de spelers een medaille voor kunnen winnen.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1139 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.