Cover-afbeelding

Hoe ziet de EU Summer Split eruit?

Op 15 juni gaat de Summer Split in Europa van start, de winnaar mag het Europese vasteland vertegenwoordigen op de World Series in Korea. De teams zijn bekend, er is een speelschema en wij doen alvast een voorbeschouwing!

De favorieten zijn natuurlijk het 'grote' Fnatic, de winnaars van Worlds seizoen 1 en het altijd sterke team gevestigd in Groot-Brittannië. We zagen Martin 'Rekkles' Larsson en consorten laatst nog in actie op het MSI Invitational 2018 waar er in de halve finales verloren werd van de uiteindelijke winnaars Royal Never Give Up. Wat we opmerkten tijdans dat toernooi is dat de ster van het team eigenlijk

Afbeelding voor artikel Hoe ziet de EU Summer Split eruit?

Rasmus Borregaard 'Caps' Winther is. De midlaner maakte furore met een Yasuo pick en imponeerde vriend en vijand met zijn mechanische skills. Fnatic hoort altijd bij de toppers als een van de langst bestaande esportsteams in Europa.

Vamos a ganar!

G2 esports is ook van de partij, onder leiding van midlaner Luka 'Perkz' Perković doet het Spaanse team, waar trouwens geen enkele Spanjaard onder contract staat, mee voor de prijzen. Sinds december van vorig jaar zijn er vier nieuwe spelers bijgekomen en alleen Perkz is gebleven. Toplaner Martin 'Wunder' Hansen is overgekomen van Splyce, dat ook mee doet aan de Summer Split. Verder is jungler Marcin 'Jankos' Jankowski er bij na H2K te hebben verlaten, dat deed ADC Petter 'Hjarnan' Freyschuss ook. Tot slot is de nieuwe support van Team Roccat gekomen, de Koreaan Kim 'Wadid' Bae-in maakt het actieve rooster vol. We zijn benieuwd hoe het hernieuwde team zal presteren na de tweede plaats te hebben gehaald in de Spring Split eerder dit seizoen.

Afbeelding voor artikel Hoe ziet de EU Summer Split eruit?

Als we afgaan op de resultaten van de Spring Split, wat het meest recente Europese toernooi is, zijn er nog twee outsiders doch kanshebbers voor de eerste plaats. Te beginnen met Team Splyce, het rooster met de Belgische midlaner Yasin 'Nisqy' Dinçer eindigde als derde in de Spring Split na de tiebreaker te verliezen tegen G2 Esports. Ze presteerden als een van de vier teams die een positieve win/verliesratio haalden in dat toernooi, met 11 wins en 7 losses, ongetwijfeld wil Splyce zich weer laten zien in de komende competitie.

Afbeelding voor artikel Hoe ziet de EU Summer Split eruit?

Wie de top vier vol maakt is Team Vitality dat 10 wins en 8 losses haalde en deed het daarmee erg goed. Als iemand de underdog is voor de overwinning dan is het Vitality wel. Sinds 2015 zijn ze er al bij, net als toplaner Lucas 'Cabochard' Simon-Meslet die als veteraan bij het team zit. Je kan ze niet uitsluiten voor een mooie eindklassering an vooral een paar topwedstrijden, toch is het de consistentie die mist, dat zullen ze dan ook willen omdraaien.

Holland is van de partij!

De rest van de teams zijn FC Schalke 04, met het Benelux duo als subs: Milo 'Pride' Wehnes en Mitch 'Boris' Voorspoels. Giants Gaming, dat op een na laatste werd in de Spring Split. Unicorns of Love, favoriet van de fans, maar vooral bekend van de dingen die ze buiten League of Legends om doen dan hun echte skills. Ze werden dan ook laatste in de Spring Split. H2K doet mee met de Nederlandse jungler Ilyas 'Shook' Hartsema en zou ook als kanshebber genoemd kunnen worden, als ze tenminste geleerd hebben van de Spring Split. Misfits Gaming is van de partij met als support/sub Jesse 'Jesiz' Le die deze maand nog overkwam van Fnatic. Tot slot is team Roccat er bij dat zesde werd in de Spring Split. De twee Koreanen, Kim 'Profit' Jun-hyung als toplaner en Jin 'Blanc' Seong-min als midlaner zullen zich ook uit de subtop willen spelen.

Afbeelding voor artikel Hoe ziet de EU Summer Split eruit?

In negen weken zullen alle teams het tegen elkaar opnemen in een double round robin, dat betekent dat elk team twee keer speelt tegen elkaar. Daarna is er een stand in de competitie die uitmaakt welk team het meest constante is gebleken en de Europese eer mag verdedigen in Zuid Korea. De competitie begint op 15 juni.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1131 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.