Hoe staat het ervoor in de DOTA 2 Supermajor

De DOTA 2-Supermajor in China is aan de laatste paar dagen toe, tijd om even op een rijtje te zetten wat er ook al weer gebeurt is tot nu toe.

De groepsfase zorgde in ieder geval voor interessante ontwikkelingen, zo kwam Natus Vincere verrassend niet tot een overwinning en strandde het avontuur van zowel Evil Geniuses en Vici Gaming daar. Favorieten Team Liquid en Virtus. Pro wisten de volgende ronde wel te halen, net als Newbee en TNC Pro Team in respectievelijk poules A en B.

In poules C en D haalden Team Secret, Mineski en PSG.LGD en OpTic Gaming de knockoutfase. De eerste ronde van de Upper Bracket werd gewonnen door Team Liquid en Team Secret, in ronde twee namen die twee het tegen elkaar op en TL haalde ronde 3. De overige wedstrijden werden gewonnen door Virtus . Pro en PSG.LGD waar het laatste team van doorging.

Strijden in eigen huis

De komende wedstrijden worden spannend, in de Upper Bracket gaat Team Liquid de strijd aan met PSG.LGD voor een plek in de finale. Lower Bracket gaat tussen de winnaar van Virtus.Pro tegen Optic Gaming en Team Secret tegen Vici Gaming. De winnaar van de volgende ronde moet eerst nog de verliezer van de finale van de Upper Bracket verslaan voor een plek in de finale.

Het toernooi duurt nog tot tien juni waarna de teams zich gaan opmaken voor The International 8 van komende zomer. Vici Gaming zal zich willen bewijzen voor het thuispubliek, maar daar zullen nog drie games voor gewonnen moeten worden.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke978 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.