Cover-afbeelding

Halve finale US Nationals tussen EG en Cloud9

Dit weekend waren de Rainbow Six Siege US Nationals in Las Vegas. Acht teams, verdeeld in twee delen gebaseerd op de kust waar ze vandaan komen. De winnaars van de Eastern en Western conference streden tegen elkaar om uiteindelijk de US winnaar te worden.

Afbeelding voor artikel Halve finale US Nationals tussen EG en Cloud9

In de halve finale van de US Nationals zagen we Evil Geniuses vs. Cloud9. Beide teams hadden hun tegenstanders in de kwartfinales achter zich gelaten en streden tegen elkaar op Coastline, Villa en Bank. Beide teams begonnen goed op Coastline, maar EG kwam net iets beter uit de verf met een goede eerste ronde en een fenomenale laatste ronde. Op Villa pakte Cloud9 een duidelijke overwinning met een twee tegen zes. Ze waren georganiseerd en wisten wat ze deden.

Het hing dus af van de laatste pot op Bank. Een pot waar EG weer snel de bovenhand kreeg op Cloud9. Maar niet voordat Cloud9 nog even liet zien wat ze in zich hadden. Ze kwamen terug van een vijf tegen één achterstand, maar het mocht niet baten. EG had ook hier een beter team. Met een matchpoint op uiteindelijke vijf tegen drie, wist Cloud9 niets meer te doen tegen EG en verloren ze met zes tegen drie.

Afbeelding voor artikel Halve finale US Nationals tussen EG en Cloud9

Een pure overwinning

Hoewel Cloud9 het niet in zich had om een comeback te maken op Bank en ze over het algemeen tijd te kort kwamen, was EG weer helemaal terug in hun element. Na de afgelopen kampioenschappen de plank mis te hebben geslagen, gebruikten ze deze keer hun tactieken. Tactieken die ervoor zorgde dat ze de overwinning binnenhaalde en door mochten gaan naar de finale.

  • 95 artikelen

    Esports noob tweede klas. Fortnite en Tom Clancy dilettant.