Cover-afbeelding

Game Awards 2018 zet in op esports

De Game Awards zijn vannacht uitgereikt in het Microsoft Theater in Los Angeles en wij hebben alle winnaars in de categorie esports op een rijtje gezet.

Game Award voor de beste esporter: Dominique McLean

In zijn beroemde outfit haalde Dominique ‘SonicFox’ McLean, de 20 jarige Echo Fox-speler, de prijs op voor beste esportsspeler van 2018. De viervoudig kampioen van de Evolution Championship Series sprak tijdens zijn speech nog over Curtis "Rewind" McCall en hoe blij hij is met wat hij allemaal bereikt heeft met de hulp van zijn vrienden.  

Afbeelding voor artikel Game Awards 2018 zet in op esports

Game Award voor de beste esportsgame: Overwatch

Overwatch pakt weer de titel voor beste esportsgame. Hiermee verslaat het League of Legends, Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive en het immens populaire Fortnite.

Afbeelding voor artikel Game Awards 2018 zet in op esports

Game Award voor het beste esports-evenement: 2018 LOL World Championship

De 2018 LOL World Championship mocht de prijs van beste esports-evenement in ontvangst nemen. De unieke opening van verschillende champions in een girlband, K/DA, werd via een live-optreden en augmented reality in elkaar gebokst. En de verandering op het gebied van Koreaanse winnaars, heeft de World Championship de prijs verdiend.

Afbeelding voor artikel Game Awards 2018 zet in op esports

Game Award voor het beste esportsteam: Cloud9

Cloud9 heeft het voor de derde keer op rij geflikt, het team sleept de award voor het beste esportsteam in de wacht. Tijdens de LoL World Championships werd de halve finale nog gehaald maar uiteindelijk werd er van Fnatic verloren in dat toernooi. Die prestaties worden beloond met de award.

Afbeelding voor artikel Game Awards 2018 zet in op esports

Game Award voor de beste esportscoach: Bok Han-Gyu

Als coach van Cloud9, het beste esportsteam van 2018, wint Bok ‘Reapered’ Han-Gyu de prijs voor beste esportscoach van 2018. Met een moeilijk begin in de 2018 Summer Split trok Reapered het weer helemaal recht en haalde hij met Cloud9  de halve finale in het World Championship.

Afbeelding voor artikel Game Awards 2018 zet in op esports

Game Award voor de beste esports-host: Eefje Depoortere

Eefje ‘Sjokz’ Depoortere, de heldin uit de Benelux, heeft de titel van beste esports-host meegenomen. Als gastvrouw van de verschillende League of Legendstoernooien, zoals de EU LCS, Worlds 2018, het Mid-Season Invitational en het 2018 All-Star event, heeft ze de prijs verdiend.  

  • 95 artikelen

    Esports noob tweede klas. Fortnite en Tom Clancy dilettant.