Cover-afbeelding

Fortnite toernooi op Australian Open

Fortnite's Summer Smash wordt gehouden tijdens de finales van de Australian Open, één van de Grand Slams in het tennis.

Om eind januari mee te mogen doen aan Summer Smash kunnen spelers zich plaatsen via solo toernooien. Ook kunnen content creators en beroemde spelers zich melden om deel te nemen aan de ProAm duo competitie. Deze twee toernooien zorgen voor een gezamenlijke prijzenpot van zo’n 500.000 Australische dollars (311.510 euro).

In Australië is het de eerste grote samenwerking tussen een ‘officiële’ sport en esports, en daar zijn ze blij mee. Craig Tiley, de toernooidirecteur van de Australian Open, geeft uitleg: “Fortnite is een wereldwijd fenomeen, en wij zijn enthousiast om de Grand Slam van het competitieve gamen te mogen hosten tijdens de Australian Open in januari.”

Afbeelding voor artikel Fortnite toernooi op Australian Open

Verschillende Australische content creators hebben zich al aangemeld voor het evenement en zijn net zo enthousiast als Tiley. “Het feit dat we nu mijn favoriete spel kunnen spelen op dezelfde plek als mijn favoriete sport van vroeger is te gek voor woorden,” aldus Kathleen ‘Loserfruit’ Belsten.

De vraag is of er al gebruik kan worden gemaakt van het nieuwe wapen dat Epic Games onthulde én of de misstappen van Winter Royale worden rechtgezet.

  • 95 artikelen

    Esports noob tweede klas. Fortnite en Tom Clancy dilettant.