Cover-afbeelding

Fortnite World Cup-kwalificatie uitgesteld na kritiek

Epic Games heeft bevestigd dat het de World Cup Semi Finals en Grand Finals uitstelt nadat pro-spelers klaagden over de timing.

Fortnite heeft een drukke maand met betrekking tot competities in juni, het Celebrity Pro-Am-toernooi wordt gespeeld net als de laatste weken World Cup Qualifiers. Sommige pro-spelers hadden daardoor een overlap van belangrijke competities wat tot frustratie heeft geleid, zo vroegen Tfue en Cloak al aan Epic Games om de kwalificaties uit te stellen.

Nu heeft de ontwikkelaar verteld dat de data van sommige toernooien daadwerkelijk worden aangepast, Matt 'Loomin' Laymann is een producent voor Epic Games en legde uit: “Het Fortnite World Cup-deelnemers! We verplaatsen week 10 van de Fortnite World Cup Online Open. De Semi Finals vinden nu plaats op 20 juni en de Finals op 21 juni.”

Deelnemers aan de Fortnite World Cup Online Open-toernooien raakten gefrustreerd van de planning die Epic Games oorspronkelijk voor ogen had. Zo klaagde Tyler 'Ninja' Blevins onlangs op zijn stream, hij zei: “Ik wil uit het Pro-Am-toernooi komen, het is gedoe man... Ik wil er niet uit, ik wil er deel van uitmaken, maar op zo een manier dat ik kan spelen op zondag (in de finale red.)”

Lees hier al over het nieuwe item, Storm Flip waarmee je de storm kan controleren en lees over de jonge streamer H1ghSk1 die wegens problemen rondom zijn leeftijd van Twitch is verbannen. Ook kunnen gediskwalificeerden zich nog steeds plaatsen.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1139 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.