Cover-afbeelding

Fortnite World Cup-finale vindt plaats in seizoen 9

De finale van de lang geanticipeerde Fortnite World Cup wordt in seizoen negen gehouden, aldus Epic Games. Dat houdt in dat het seizoen verlengd wordt.

Een verlengd seizoen Fortnite staat voor de boeg, maar we weten nog niet zeker welke dat is. Een werknemer bij de ontwikkelaar van de populairste battle royale vertelde dat de final op 26 en 27 juli wordt gespeeld en dat dat in seizoen 9 zou zijn. Dat is 12 weken nadat seizoen 8, het huidige seizoen, af zou lopen op 8 mei. Daaruit kunnen we afleiden dat oftewel seizoen 8 verlengd wordt of seizoen 9 als we er vanuit gaan dat Fortnite vast gaat houden aan tienweekse seizoenen.

S11 will start right before the world cup and players will not be able to adapt in an hour for a new map/map changes. from r/FortniteCompetitive

Als die data kloppen zou dat positief zijn voor de competitie en de spelers daarin, zij vragen al langer voor een constante in hun esport. Het zit hem vaak in de vele updates en veranderingen aan wapens en items die het moeilijk maakt voor pro-spelers om te trainen. Vindt de finale daadwerkelijk plaats tijdens het laatste weekend van juli, dan zouden alle nieuwigheden van dat seizoen al geïntroduceerd moeten zijn.

Afbeelding voor artikel Fortnite World Cup-finale vindt plaats in seizoen 9

Dataminers stellen dat het huidige seizoen, Season 8, langer zou gaan duren zodat de planning van hierboven klopt. Dat komt door de Overtime-challenges die ontdekt werden in de code, vorig seizoen werd die mode ook toegevoegd toen het seizoen werd uitgerokken met een paar dagen.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1139 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.