Cover-afbeelding

Fortnite World Cup: Alles op een rijtje

Fortnites World Cup is officieel aangekondigd door Epic Games en spelers kunnen zich via de Fortnite World Cup Opens kwalificeren.

Zoals verwacht heeft Epic Games de details bekendgemaakt voor het grootste Fortnite-evenement ooit, de Fortnite World Cup. Er wordt maar liefst veertig miljoen dollar vrijgemaakt door de ontwikkelaar van de battle royalegame als prijzengeld voor het toernooi. Je kan echter niet zomaar meedoen, via de Fortnite World Cup Opens wordt bepaald welke topspelers er naar New York afreizen voor het eindtoernooi.

Die kwalificaties gebeuren in de gloednieuwe Arena Mode, dat is een toernooivorm in de game die permanent actief is. Spelers die daar goed presteren, mogen op zaterdagen deelnemen aan een drie uur-durende competitie, de Online Open Semi-finals. Drieduizend spelers nemen vervolgens op zondag deel aan een volgende ronde waarbij de beste spelers een ticket naar de World Cup verzilveren, bovendien heeft elke Online Open een prijzenpot van één miljoen dollar.

Afbeelding voor artikel Fortnite World Cup: Alles op een rijtje

Vanaf 13 april gaat het format van start met wekelijkse Online Open-competities. Europa en de Verenigde Staten krijgen de meeste tickets voor het wereldkampioenschap Fortnite, elke regio krijgt acht plaatsen. De overige regios zijn Azië, Oceanië en Brazilië.

De Fortnite World Cup vindt plaats in New York van 26 juli tot en met de 28e en er is zowel een Solo als Duo-gedeelte van het toernooi. De precieze locatie voor het enorme evenement is nog niet bekendgemaakt, maar er wordt verwacht dat die informatie niet lang op zich laat wachten.

  • Jaap Vreeke

    Jaap Vreeke1073 artikelen

    League of Legendsfanaat, esportskenner en hard onderweg naar de Gyarados op Pokémon: Go.